Skolfoto

Hej!

Nu så har man då tagit skolfoto för sista gången. Känns väldigt skönt att slippa göra det någon mer gång i framtiden. Nu så är det ju bara studentfotograferingen som är kvar, och den är i vår. Har dock ingenting att göra nu fram till 14.30 då jag ska dra till St. Per Gallerian och kolla när capoeiragänget uppträder där och har lite Öppet Hus. Det ska bli kul att träffa dem igen och snacka lite med dem.

Mina skor är helt dyngsura - vilket inte är så värst roligt - eftersom det regnar som satan ute och mina skor är inte de allra tätaste. Vill verkligen ta och köpa ett par nya, hela skor. Men vill inte direkt slänga de som jag har nu eftersom jag köpte dem på Strawberry i New York. Men men. Allting måste ju slängas förr eller senare.

Har ingen aning om vad jag ska göra nu. Vet inte heller vad jag ska ta och äta för någonting till lunch heller, och det är ju lite segt. Kan kanske ta och läsa lite i Iliaden nu först och sedan gå när mina skor är lite torrare. 

Har haft jätteskönt schema den här veckan. I onsdags så hade man bara Samhällskunskap B mellan 08.30-11.15 och sen fick man åka hem, sen igår hade jag sovmorgon till 13.45 och så gick man till 16.00, och sedan idag så hade man bara skolfoto i 15 min - och nu så har man helg.

Tjenixen

I'm back!!

Hej igen!

Nu är man då tillbaka från allt resande igen. Det känns verkligen skönt att få vara hemma nu under en längre tid utan att åka någonstans eftersom då kan jag ta det lite lugnare. Skolan har ju börjat igen på riktigt nu. Började ju förra måndagen men då åkte jag upp till Kebnekaise det första jag gjorde med Natur- och Frilufstliv B-gruppen och var där uppe tills igår då vi kom hem därifrån. Så nu har man bestigit Sveriges högsta berg och avslutat två kurser i ett. Så det känns ju väldigt skönt att veta. Då har man ju ngra kurser mindre än de andra i klassen.

Boken jag läser nu är Iliaden av Homeros. Vissa kan kalla mig lite galen och konstig, men jag tycker faktiskt att den är bra, Det är ju lite jobbigt att läsa i början, men om man bara kommer in i den så går det faktiskt bra. Rätt så mycket krig och beskrivningar om hur personer genomborras av spjut gjorda av koppar. Men den smällen får man ta. Ska ta och läsa Odyséen - även den av Homeros - när jag läst ut Iliaden. Har läst 16 sånger (kapitel) av 24 sånger. Så det är ju inte mycket kvar. Tänkte att jag skulle ta och försöka läsa minst en sång per dag i Iliaden, och det skulle då ta 24 dagar att läsa ut den. Min svenskalärare tycker att det är väldigt bra gjort av mig och han sade till och med att jag var en av de mest ambitiösa och disciplinerade elever som han någonsin haft och att han var stolt över mig. Det är ju alltid roligt att höra av en lärare.

Men skriver mer sen, ska strax gå ner på stan eftersom jag inte har någon engelska nu på eftermiddagen som jag skulle ha haft.

Hej då!

Hemma från Mallorca.

Hola!

Nu så har jag kommit hem från en vecka på Mallorca. Var där med mamma och Malin i en vecka och det var verkligen hur fint väder som helst! Det var ca 30 grader varje dag med sol och så var det ca 27 grader. Så det var verkligen jätteskönt. Man hade även hur bra utsikt som helst från rummet på hotellet också. Vi bodde på fjärde våningen och hade havsutsikt, man såg även ända till Palma också från vårt rum. Och från hotellet till stranden så var det nog bara runt 150 meter, och det var ju ett stort plus! Men i området där vi bodde så kryllade det typ av tyskar och vart man än gick så hörde man någon som snackade tyska! På restaurangerna där jag, mamma och Malin gick och åt och på de ställen som vi gick förbi började de prata på tyska med oss. Men vi pratade på engelska med dem då.

Under veckan som gått så har jag även pratat mycket spanska med lokalbefolkningen. Det är väldigt bra gjort av mig eftersom jag inte är den sorts person som gillar att prata så mycket, men dem förstod i alla fall vad jag sade, och det var ett stort plus. Nu så ska mamma skriva ett intyg till min spanskalärare om att jag har pratat spanska under veckan som varit så att han verkligen tror mig. Har även pratat lite italienska, och mamma ska skriva en liten lapp till min italienskalärare om det också.

Nu har man då kommit hem igen, och det känns skönt att vara det. Men på tisdag så ska jag iväg igen och vara borta i ytterligare en vecka. Men då är det inte på något varmt ställe som jag ska vara, utom uppe i Kebnekaise i kylan. Vilket betyder att jag kommer att bli sjuk! Har redan ont i huvudet och känner mig lite halvt om halvt okej och så ska man bli frisk tills på tisdag - vilket jag inte tror kommer att vara troligt - men jag får se hur det bli. Men det kommer nog att gå bra. Det kommer i alla fall att bli en upplevelse. Man behöver i alla fall bara betala 300 kr och resten betalar skolan. That's very good!!

Imorgon blir det till att packa klart allting i ryggsäcken jag ska ha med upp, men även till att ta igen mig lite. Sen på måndag blir det till att åka in till skolan och även handla det allra sista som mat, godis, gasol och lite annat smått.

Men höres.