29 juli, 2008

Nu så är det då äntligen min 18:e födelsedag. Sitter hemma i soffan hos mamma med min kompis Mikaela och väntar på att de andra gästerna kommer. Har inte så mycket att göra utan sitter mest och småpratar med varandra om lite allt möjligt. De andra gästerna kommer då om ca 2 timmar. Så då är det lite dödtid som vi måste slå bort.

De saker som jag har fått hittills är; en filmkamera, ett linne, en blomma att ta med till skärgården, armband, ljus, ljushållare, örhängen, parfym, en spork (sked, gaffel och kniv i ett), två andra friluftssaker och även pengar. Men det kommer mera. :D Det har även blivit många gratulationer via sms från kompisar, och det första en kompis gjorde i natt var att börja smstracka mig. Men jag överlevde det. (Som tur var.) Min mormor och morfar har ringt och grattat mig idag.

Imorgon så blir det av till skärgården med mamma, Malin, Micke, Mikaela och Malins kompis Frida. Det kommer nog bli väldigt kul. Det blir nog mycket till att sola och bada. Och träna... Mikaela kommer att döda mig. Men det kommer nog att gå bra, och det blir bra eftersom då får jag träning inför Kebnekaise.

Mikaela sitter nu bredvid med och håller på och reta mig för att jag skriver lite fel ibland.... Men det är bara skoj - från hennes sida. :P Haha!! Men nu så måste jag byta dator eftersom Malin vill ha denna dator, som är hennes.

Höres senare.

En dag kvar (!)

Hej!

Imorgon så är det då min födelsedag, och man fyller 18 år. Det känns faktiskt rätt bra, men ändå lite pirrigt.
Det är väl inte så mycket som kommer att ändras så där drastiskt, men det är ju ändå rätt så mycket som kommer att ändras ändå. Kan ju bestämma över vad man ska göra nu utan att någon kan säga att man inte får det.

Idag har jag inte gjort så mycket. Har hjälpt pappa och Lasse (halvmorfar) med att plocka isär och flytta en stor målarställning, och det gick väldigt bra. Brukar vara jag som hjälper till med att fixa lite tyngre saker som pappa behöver hjälp med. Men det är vad jag är van med. Sedan gick jag hem till mamma - där jag kommer vara i ca 3-4 veckor nu. En av de första sakerna jag gjorde var att städa lite i mitt rum, och sedan tog jag och damsög ocskå inför morgondagen.

Nu så gör jag däremot inte så mycket. Sitter för tillfället bara här och skriver lite, chattar lite och tar det lungt. Brukar ju typ vara en av de vanligaste sakerna som jag gör. Men det tycker jag är skönt. Jag gillar inte direkt att springa omkring och göra en massor med saker hela tiden, utan jag föredrar att ta det lugnt och sitta och läsa.

Men nu så ska jag ta och göra någonting annat och sedan ta och kolla på Komisarie Montalbano, och efter det blir det väl till att ta och gå och lägga sig.

Skriver mer imorgon om jag hinner, men om jag inte gör det så skriver jag om en vecka. Kommer att åka ut till Stockholms skärgård på onsdag morgon. And that will be great!

Men hörs och ses, och ha det så bra fram till dess.

Hej då!

Jahapp.

Hej igen!

Nu så har det i alla fall löst sig med sovplats under reggeafestivalen. Mamma kommer då och hämtar mig. Väldigt schysst det. :) Men jag märkte att hon blev irriterad när jag sade att jag fått det genom en av capoeiragrupperna här i Uppsala. Hon tycker antagligen att jag får capoeiran upp över öronen, men vad vet jag?? Men jag såg att hon himmlade med ögonen och suckade inom sig när jag sade det. Det känns som om det är helt fel av mig att jag anmälde mig som voluntärarbetare nu på festivalen och att jag ska börja träna capoeira i höst för att mamma verkar bli sur så fort jag nämner just "capoeira". Men jag tycker ju att männiksorna in i capoeiragruppen här i Uppsala är hur schyssta som helst och är jättetrevliga också. Plus att det är en väldigt bra träningsform också för den delen och att man lär känna nya människor också. Pappa tycker att det är roligt att jag har hittat någonting som jag tycker om och som jag vill hålla på med, men när mamma är lite på avigsidan på samma sak så är det ju inte lika roligt längre. Plus att nu så vet jag inte heller vad jag ska ha som projektarbete längre!! Tänkte ta capoeira, men nu så har jag börjat tänka om lite. Jag skulle jättegärna vilja ta capoeria som projekt, men då kommer mamma att bli hur jäkla galen som helst och säga att jag har blivit helt fanatisk över det och antagligen säga att jag inte får träna, plus att hon kanske skulle säga att jag umgås för mycket med en av mina kompisar som just håller på med den här sporten. Då är bara problemet - vad ska jag då ta som projekt??? Ingen blekaste aning!!! Kan väl ta någonting som stickning..... 100 p - hur man lär sig sticka.
Nej, men nu var jag lite väl sarkastisk mot mig själv. Jag ska inte ta stickning. Men jag har ingen aning om vad jag ska ta då. Men jag hittar väl på någonting.