Regn

Idag så har det varit en rätt så okej dag. Har dock regnat en hel del, vilket inte har varit så värst kul. Har i alla fall kunnat sova ut idag efter helgen, vilket är väldigt skönt. Har idag även packat ihop de saker som jag skulle ha med mig till mamma, duschat och sedan inte gjort så mycket mer. När jag väl kom till mamma så städade jag ut min garderob eftersom jag hade så mycket kläder där som jag inte använder längre, så det blev två papperskassar med kläder som skall slängas nu. Det är skönt att få iväg de saker som man inte använder längre.  Har fått mer plats i garderoben också, vilket inte är så konstigt.

Just nu så sitter jag vid datorn hos mamma och lyssnar på musik och laddar över musik till min MP3-spelare som jag vill ha på den. Har även tagit bort en massa musik på den som jag inte lyssnar på. För tillfället lyssnar jag på Frank Sinatra och kollar/lyssnar på vilka låtar som är bra på en CD-skiva som jag köpt för att sedan ladda över dem till datorn och därefter föra över dem till MP3:n. Vissa låtar är ju väldigt bra, medan andra är sisådär bra. När jag har lyssnat färdigt på denna CD och fixat till den så ska jag lyssna igenom CD-skivorna med Ella Fitzgerald och ladda över låtar med henne till MP3:n. Ska bli skönt att få in ny musik på den.

Senare ikväll så vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Kanske kolla på TV eller någonting sådant. Om jag inte gör det så kanske jag sitter vid datorn eller gör någonting annat. Men har inte bestämt mig ännu. Kanske ska ta och läsa lite så att jag får upp läsningen igen. Inte för att jag har tappat den eller någonting sådant, men jag ligger efter i att läsa i mitt eget tanketänkande. Så då är det ju bara till att läsa. Har denna månad läst ca 6 - 7 böcker, vilket jag tycker är väldigt bra. För nu är jag nästan uppe i samma antal lästa böcker som förra året vid samma tidpunkt.

Hasta la vista!

Lång och tröttsam helg.

Hej!

Nu sitter jag här igen och skriver. Den här gången är jag dock HUR trött som helst och vill helst av allt bara gå och lägga mig! Men det kan jag dock inte göra för tillfället eftersom jag måste väcka min syster om ca 5-10 min för att hon ska duscha då... Fattar inte riktigt varför då, men that's how she is.

Jag kan säga att jag har haft fullt upp den här helgen. Igår så var jag kökspersonal/barnvakt på min före detta grannes bröllop; och det var jag mellan 16.00 - 01.30. Så man var ju uppe på benen hela tiden då och fixade med förrätten, huvudrätten och efterrätten SAMT att jag då och då fick vara barnvakt åt min gamla grannes systers dotter när hon var för livlig och inte kunde vara i matsalen med de andra. Men det gick jättebra till slut. Vi i personalen fick som tack ett presentkort på 100 kr på SF bio, vilket var till stor glädje. Som jag redan skrivit så gick jag hem vid 01.30, men när jag kom hem så somnade jag inte förräns vid 03.00 - eller någonting sådant - för att jag inte riktigt kunde slappna av, av någon konstig anledning. Delvis kunde det bero på att det hade börjat ljusna ute och att fåglarna började kvittra också vid den tidpunkten. Men till slut så somnade jag, som tur var.

Imorse var jag tvungen dock tvungen till att gå upp vid 08.30 för att sedan bege sig till Tom Tits med familjen och en kompis till min syster plus kusiner vid 09.30. Jag kan ju säga att jag var väldigt trött då eftersom jag inte fått så mycket sömn under natten och att jag fick lov att vakna tidigare än jag vanligtvis brukar göra på sommaren och på loven när man inte har skola. Vi kom till Tom Tits strax efter att de hade öppnat där vid 11.00 och sedan så var vi där ända tills de stängde vid 18.00. Det var väldigt trevligt att vara där under dagen och jag gjorde även några inköp där som jag tyckte om. Efter det så åkte vi allihopa till McDonald's och åt mat innan vi åkte hemmåt. Svängde först in hos min systers kompis hem och släppte av henne där. Där blev vi även bjudna på fika och så såg vi även lite på matchen mellan Tyskland och Spanien. Hejade på Spanien - vilka jag nyss fick veta vann. Så det är ju bra. Trodde faktiskt att Tyskland skulle vinna även om jag hejade på Spanien. Men så blev det inte, vilket jag är rätt så glad över. (Tycker inte illa om Tyskland eller någonting sådant, bara så att alla vet. Dem är väldigt bra på fotboll och är även ett trevligt land.)

Men ska nog ta och gå ner och sova så snart min syster kommer ut från duschen så att jag kan göra mig i ordning för att därefter gå och lägga mig så att jag får någon sömn.

Musikinköp

Hej!
Idag har jag tagit det rätt så lungt. Har läst ut en bok nu på morgonen och har därefter börjat med att läsa en bok som vi fick från skolan att läsa under sommarlovet. Efter det har jag inte gjort så mycket. Tog dock tåget in till stan vid halv två och var inne där i ungefär två timmar innan jag återigen tog tåget, men denna gång hem. Träffade faktiskt min historialärare Emma på stan idag också. Det var väldigt trevligt. Så då stod vi och pratade lite grann med varandra. Sedan gick jag in i några affärer nere på stan, gick även in på "Saint Tropez" och köpte fyra stycken CD-skivor för 159 kr, så det var ju ett väldigt bra pris. Det blev två CD-skivor med Frank Sinatra, en CD-skiva med Nat King Cole och även en CD-skiva med Ella Fitzgerald - vilket var en dubbel-CD också! Så då blev jag ännu gladare. Sitter nu och lyssnar på dagens inköp och än så länge är det Ella Fitzgerald som är bäst och det är väldigt bra musik också. Nat King Cole CD:n var inte så bra. Men men. Det finns ingenting jag kan göra åt det nu. Så då är det bara till att acceptera läget och inte gräma sig någonting mer över det.
Sitter nu även och chattar med en norska. Jag sitter och skriver på svenska och hon sitter och skriver på norska. Det går ju väldigt bra att förstå vad hon skriver, men ibland förstår man ju inte vad olika ord betyder. Men då får man ta och fråga, och jag har även påbörjat en egen Norsk-Svensk ordbok där jag skriver upp orden. Det har visat sig vara väldigt nyttigt, för jag kommer då ihåg orden utan att behöva titta i ordlistan.
Men skriver mer senare.

Hej då!