Äntligen färdig!!

Nu så har jag äntligen skrivit färdigt min slutprodukt och även projektrapporten och skickat in den till min lärare!! Så himla skönt säger jag bara!! Men har ett jäkla retoriskt argumentationstal att skriva och öva in tills imorgon!!! Orkar inte med det här!!! Vill inte ha det där jäkla talet och man har typ inte kunnat göra någonting heller för den delen då man nästan bara har suttit och försökt få färdigt sitt projekt! Och sen så dagen efter inlämningen av det så ska man hålla ett tal på typ 8 minuter! Ja, sure. För dem som är väldigt aktiva under lektionstid och verkligen hinner skriva färdigt sitt tal då och hinner träna påd det också. Go you guys! :D :D Men jag kan inte skriva färdigt ett tal entligt den retoriska mallen på mindre än en vecka och sedan plugga in det för att sedan hålla det inför klassen veckan därpå! I alla fall inte när jag inte har haft tid på mig att riktigt finslipa det heller för den delen! Det skulle vara så mycket bättre om vi kunde ha det efter påsklovet eller någonting sånt, eftersom då hinner jag ta det lite lugnt och arbeta med talet under en lite längre tid och verkligen få till det. För när det blir lite för mycket för mig och när jag stressar upp mig så lägger jag helt av och orkar verkligen inte skriva någonting alls!

Blä säger jag bara!!

Projektskrivande

Sitter nu och skriver på min slutprodukt av mitt projektarbete och ska sedan även skriva färdigt min projektrapport. Båda dessa saker ska vara färdiga och inskickade imorgon. Woho säger jag bara! Jag har ju haft hur lång tid som helst på mig att skriva de här sakerna, vilket är typ från januari, och om jag skulle skrivit färdigt och lämnat in dem då så skulle projektet varit färdigt för länge sen!! Men nu så sitter man ändå här, dagen innan sista inlämningsdagen, och skriver som in i sjutton! Det är ju väldigt smart gjort av mig! Men så är det ju typ alltid med mig också. Även om jag har inställningen om att jag ska kunna klara av det galant och lämna in ett arbete så fort som möjligt, så vet jag innerst inne att jag kommer sitta där sista dagen och skriva nästan in i det sista för att få klart det hela och sedan skicka in det. Go me!

Men annars är livet helt okej! Sista veckan innan påsklovet börjar, och det känns väldigt bra! Dock så har man ett retoriskt tal som jag och de andra i klassen måste hålla, och jag kan säga att mitt tal inte direkt är så där färdigt ännu... *Ähem* *Ähem* Men jag hoppas att det går bra i alla fall.

Retoriskt tal skrivande på Svenska C lektionen

Sitter nu i skolan i datasalen på övervåningen på skolan. Har svenska c för tillfället och sitter och försöker skriva på ett retoriskt tal på cirka 5 - 7 minuter som jag och de andra i klassen ska hålla på svenska lektionen på onsdag nästa vecka. Vi ska skriva vårt tal enligt den retoriska modellen med exordium, narratio, probatio (propositio + confirmatio), refutatio och peroratio. Det är väldigt roligt! Men hoppas det går bra i med det.

Utöver detta tal som vi måste göra så har jag även en slutprodukt och en projektrapport att skriva som ska lämnas in på tisdag, sedan har jag även en engelska sak som ska skrivas färdigt som ska in någon gång i framtiden också. Jag har antagligen någonting annat också, men det kommer jag inte på för tillfället.

Ikväll så är det i alla fall capoeira igen! Det ska bli skönt! Får träffa alla lite galna personer då, och det ska bli så himla kul! Ser alltid fram emot att få träffa dem, för det spelar ingen roll hur man är. Man kan komma dit och flumma loss och skoja som in i sjutton med dem, och man blir så himla glad också av all den närhet man har med personerna där! I min grupp är det fyra stycken personer - inklusive mig - som går på gymnasiet, och sen är resten ungefär 27-30 år, med någon/-ra som är runt 22-25 och någon närmare 40 år. Men man får ändå en närhet som jag inte har fått på någon annan aktivitet jag har gått på.