Fredag igen.

Är nu precis hemkommen från stan och klockan är nu 21:00. Är hur trött som helst också för den delen, och förstår inte riktigt varför då jag typ bara varit vaken i 11 timmar!

Det enda jag har gjort idag är att ha spanska i 90 minuter och sedan har jag varit hemma och efter det gick jag och Kani till Snerikes och åt, drack lite grann och pratade. Sen har jag inte riktigt gjort så mycket mer än så.

Lång dag...

Har idag varit en lång dag. Gick upp vid 06:00-tiden och var vid 07:00 på jobbet och började jobba. Gick och jobbade med min kusin Johan hela dagen från 07:00 - 16:00 - då totalt nio timmar - och det var lite tröttsamt. Hade inte så många att ta hand om idag på jobbet, vilket var skönt på sätt och vis. När jag och Johan var ute och cyklade runt på våra cyklar så började det snöa som in i sjutton också - vilket inte var så skönt - så vi var tvugna att ta och gå istället under en liten period där också.

Det är faktiskt en jättegullig kille som jobbar där jag har börjat nu! Han heter Ludde - eller Ludvid då - och han ser verkligen bra ut. Han är väldigt schysst också för den delen. Dock så snusar han... Vilket är ett litet minus. Men men... Söt är han i alla fall! Haha!
Nu när jag kom hem så har jag inte gjort så mycket. Har för det mesta tagit det lugnt. Suttit framför datorn, skrivit ut ett par papper till en av kurserna, lyssnar på musik och chattat med några kompisar.

26 de enero de 2010. (26/1-10)

Hola a todos!  

Idag har man haft runt fyra timmar spanskaundervisning. Första lektionen började vid 10:15, och då har jag Skriftlig språkfärdighet - eller med andra ord: Grammatik! Innan jag gick till lektionen så sprang jag in på Studentbokhandeln på Sysslomansgatan och köpte en bok som jag behövde. 419 kr fick jag då betala för den fina grammatikboken! Känns VÄLDIGT roligt! Not!
Efter att haft grammatik i ca 90 minuter hade jag en till lektion, och det var Allmän och spansk fonetik. Trevlig lärare från Argentina har man där. Hur rolig som helst också! Haha! Han förvarnade oss om att vi skulle komma att hata honom längre fram i kursen, så vi får se hur det blir. Han sade även att vi inte behövde köpa några böcker till denna delkurs. THANK YOU!! :D (Redan då min favoritlärare)
Efter det att spanskan var över för dagen gick jag och kollade i Karin Boye-biblioteket på Humanistiska för att se om dem hade några av de böcker jag inte har köpt ännu inne. Hade bara den ena, men inte den andra. Så då sket jag i det hela. Skulle vara tvungen att gå till Rediviva för att låna boken också, och man får typ bara ha boken en vecka också för den delen.
Gick därefter till Akademibokhandeln för att kolla om de hade de två böcker jag behöver till Kultur och Samhälle-delkursen, och de hade båda. De var inte så dyra heller för den delen - säger man nu efter ett tag då man sett alla andra priser på sina kursböcker till andra kurser. Båda böcker kostade 299 kr var, men jag tog bara och köpte den ena av dem då jag måste läsa några sidor i den boken tills på torsdag. Kan vänta med den andra tills nästa vecka - om jag har pengar att köpa den då.
Boken jag köpte på Akademibokhandeln heter: España. Historia, literatura y arte och är skriven av Soledad Miguel. Den är helt på spanska - surprise surprise liksom! - och handlar om Spaniens historia. Eller rättare sagt en introduktion till den spanska historian och dess kultur. Och nu så har man kurslitteratur på hela TRE språk istället för två. Men det är bara att kämpa på!
Och slutligen vill jag kommentera min/vår kära gamla spanskalärare:
A trabajar!!